Goed Wonen in een betaalbare woning

woensdag 7 december 2016 65x gelezen

Met 15 woningbouwcorporaties heeft Sputnik onderzoek gedaan naar de definitie van Goed Wonen. Sociale woningbouw moet betaalbaarder worden, maar betaalbaarheid is niet het enige criterium bij de realisatie van nieuwe woningen. Het rapport dat uit het onderzoek is gekomen, mede mogelijk gemaakt door Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is hier in te zien.

Een één op één testopstelling

Een één op één testopstelling (Copyright: Sputnik)

150 Jaar geleden zijn woningbouwverenigingen ontstaan om mensen met een laag inkomen van goede woningen te voorzien; wind en waterdicht en voorzien van goede sanitaire voorzieningen. Maar wat is er tegenwoordig voor nodig om van Goed Wonen te kunnen spreken? Kunnen kinderen een slaapkamer delen, hoe groot is de flatscreen die in de woonkamer moet passen?

 

Daarom heeft Sputnik 1300 huurders gevraagd welke activiteiten volgens hen in een woning plaats moeten kunnen vinden. Vervolgens hebben ze bepaald hoeveel ruimte daarvoor nodig is en op die manier is een ruimtelijke definitie van Goed Wonen opgesteld.

 

Met deze definitie zijn voor verschillende doelgroepen en woningbouwcorporaties woningtypen ontwikkeld. Het uitgangspunt is daarbij, dat in een grote stad andere types woningen gewenst zijn dan in een dorp, maar dat een woonruimte, zoals een woonkamer, in alle gevallen aan dezelfde eisen moet voldoen om deze goed te kunnen gebruiken.

 

Lees het hele artikel in de volgende TVV. Deze verschijnt op 16 december 2016. Wil je lid worden van TVV of eerst een proefnummer ontvangen? Dat kan altijd.


Reacties Reacties

Reageren
Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw reactie wordt getoond na verificatie.

TVV is een uitgave van Aeneas.
© 2017 www.tvvnet.nl - alle rechten voorbehouden.